Img
Sami pripremajte obroke za vašu decu

Vi i vaša deca treba da jedete neprerađene namirnice, drugim rečima sve što dolazi pravo iz prirode. To su one namirnice koje nemaju na sebi spisak namirnica i koje možete kupiti na zelenim pijacama, a u supermarketima se nalazi na samom ulazu.

Neke namirnice su prerađene ali ipak zdrave. Jedan od primera su proizvodi od celog zrna žitarica, hleb od celog zrna ili minimalno prerađene ovsene pahuljice, ali i jogurt i sir. Masilonovo ulje (devičansko), hladno ceđeno ulje i čajevi takođe spadaju u ovu kategoriju. Ovde se radi o zdravim prerađenim namirnicama, onim koje imaju hiljadudugogodišnju tradiciju.
Kada kažemo neprerađene namirnice, to pravilo možemo i drugačije da formučišemo – sami pripremajte svoje obroke. Jasno je da biste napravili kvalitettne obroke o svežih namirnica treba vam vremena. Ipak najjednostavnije je gurnuti u rernu svežu ribu sa povrćem nego zamrznuto testo u mikrotalasnu.
Ako se često nalazite u situacijama i mestima gde na vidiku nema „prave hrane“ probajte da nadmudrite okolnosti i da uvek sebi i deci pripremite kutije sa  omiljenim voćem i povrćem vaših mališana ili sendvičima od hleba  od celog zrna žitarice. Najjednostavnije – ponesite jabuke i kesice koštunjavog voća. Preporuka je da ne kvarite svoj dragoceni apetit bezvrednom brzom hranom. Kada je reč o dobroj, pravoj hrani, budite beskompromisni!
Bas Kast
img
img