Cloud
Loading Događaji
Kalendar dešavanja
img

Online konferencija o pravilnoj ishrani dece

U petak 26. juna od 18 sati preko naših kanala Instagrama i Facebook-a moći ćete da pratite prvu online konferenciju o pravilnoj ishrani dece.

Na konferenciji ce govoriti, eksperti iz oblasti zdravlja dece, ishrane i poznata mama:

  • Dr Jelena Jovanović, pedijatar
  • Dr Snežana Dejanović, specijalista higijene, dijetolog
  • Leontina Vukomanović, pevačica i kompozitor, ovog puta u ulozi mame koja će govoriti iz svog iskustva

Predstavljamo učesnike prve online konferencije o zdravoj ishrani

Dr Jelena Jovanović

Lekar, pedijatar, magistar ishrane sa celovitim (holističkim) obrazovanjem i pristupom. Obožava da prati novine u nauci, a u svoj praksi od beba i dece najviše uči. Kroz 28 godina rada u Domovima zdravlja, ordinaciji „Holitimed“, „Institutu za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora“, „Bebologiji“ osmislila i držala brojna savetovališta i radionice za : trudnice, bebe, decu, školarce. Rad, igru, radost, ljubav prema prirodi i iskrenost, smatra osnovom zdravlja, a hranu koju unosimo nemerljivo važnom za ono što jesmo i što postajemo.

Dr Snežana Dejanović

Lekar-specijalista higijene, samostalni stručni saradnik u nacionalnom institutu za javno zdravlje u oblasti hrane i ishrane. Bavi se savetovališnim radom vezanim za pravilnu ishranu dece I odraslih. Učestvovala je u nizu akcija i projekata vladinih i nevladinih organizacija koje su imale za cilj promociju zdravih stilova života trudnica i sticanje pravilnih navika u ishrani tokom najranijeg detinjstva. Bila je član zajedničkih radnih grupa Ministarstva prosvete i Ministarstva zdravlja za donošenje zakonskih regulativa vezanih za organizaciju, sprovođenje i kontrolu ishrane učenika. Nada se (skorom) povratku školskih kuhinja. Veruje da će brojke i procenti gojazne dece biti manji ako svi budemo aktivni, samokritični, kritični, kreativni i spremni za promene.

Leontina Vukomanović

Pop pevačica, kompozitor, tekstopisac, dirigent i osnivač dečjeg hora Čarolija. Dobitnica je mnogih prestižnih nagrada i priznanja. Deca je obožavaju jer za njih objavljuje CD album poslednjih godina, od kojih jedan i u Zavodu za udžbenike, u okviru pesmarice „Ekološka bašta“. Član je Udruženja kompozitora Srbije, kao i Udruženja muzičara džeza i zabavne muzike, član Skupštine SOKOJ-a, Upravnog odbora Beogradskog džez festivala, kao i Upravnog odbora Srednje škole „Artimedia“.
Ovaj put u ulozi mame svoje ćerke Lucije govoriće o navikama kućne i śkolske hrane svog deteta.